mszp.hu | Belföld | kirakatper elszámoltatás Budai Gyula
2014. március 07. 15:53

Megbukott az elszámoltatás

Juhász Ferenc, a kormányváltó összefogás képviselőjelöltje március 7-én jogi képviselője, és képviselőjelölt társa dr. Helmeczy László és Orosz Zoltán társaságában tájékoztatott az ellen folyt „kirakatper” első fokú ítéletéről.

A képviselő kijelentette, hogy jogi, politikai, és morális értelemben is megbukott az elszámoltatás.  –Az ügyészségnek egyetlen érve sem volt arra, hogy miért lennék bűnös. A bíróság tételesen utasította vissza mind a négy különböző tényállítást, amit az ügyészség ellenem vádként felhozott. Még erkölcsileg sem vétettünk, ezt is kijelentette a bíróság – mondta a politikus.

– A korábbi politikai hatalom elszámoltatásának próbapereként indult az ügyem, Budai Gyula, korábbi elszámoltatási kormánybiztos kezdeményezésére. Az ügyészség, mint a Fidesz érdekeinek megtestesítője, igyekezett a politikai nagyvadakat elszámoltatni – fogalmazott Juhász Ferenc, aki szerint az a szomorú, hogy ezután következnek a „kisvadak”, miközben a jogállamba vetett hitünket is meggyengítik az effajta politikai megrendelések.

– Az MSZP-s képviselő nem bújt a mentelmi joga mögé, mert tudta, hogy ártatlan, nem úgy, mint a nyírségi fideszes Simon Miklós, akit 2008-ban kikért ugyan a legfőbb ügyész a Parlamenttől, ám a Fidesz-KDNP frakció azóta is megakadályozza a büntető eljárás lefolytatását, holott abban az ügyben öt másik vádlott időközben már szabadságvesztés büntetést is kapott –  jelentette ki dr. Helmeczy László. – Hol áll morálisan a jelenlegi kormányzat, ha a jogerős ítéletek után is újra képviselőjelöltként indítja Simon urat, bedugva ezzel a mentelmi jog mögé?! – tette fel a kérdést.