Megbuktak a gyáva fideszes kerületi polgármesterek

Megbuktak a gyáva fideszes kerületi polgármesterek
Budapest semmilyen előnyét nem élvezi annak, hogy túlnyomórészt a fideszes kerületi polgármesterek alkotják a Fővárosi Közgyűlést. A fideszes polgármester-képviselők gyengék, gyávák, alkalmatlanok, mert még akkor sem állnak ki a budapestiekért, amikor a kormány ellehetetleníti a BKV-t, illetve egész Budapestet.

Bő egy évvel az önkormányzati választás után egyértelművé vált: az új fővárosi közgyűlési rendszer megbukott. A fővárosi közigazgatás átalakítása előtt a Fidesz azt ígérte, hogy a kormánypárti polgármesterek közgyűlési képviselőként jobban tudják majd érvényesíteni a budapestiek érdekeit.
 
Az, hogy a 17 fideszes kerületi polgármester a főpolgármesterrel kiegészülve egy év alatt sem tudta elérni a budapesti közösségi közlekedés finanszírozását, azt mutatja, hogy a kényelmes székeken és a zsebükön kívül nem érdekli őket semmi.
 
Kocsis Máté, Riz Levente és a többi fideszes kerületi polgármester csak a saját és a Fidesz érdekeit képviselik. Szó nélkül kiszolgálják Orbán Viktor és Lázár János nyíltan Budapest-ellenes politikáját, hagyják kisemmizni, elnyomni a fővárost és az itt élőket. Ezzel nemcsak a fővárosi képviselői tisztségre, de a kerületi polgármesteri pozíciókra is méltatlanná váltak.
 
Horváth Csaba,
fővárosi frakcióvezető

Kapcsolódó párttagok