2011. december 08. 09:43

Megdöbbentő jogsértés a köztársasági elnök fogadásán

Az MSZP Bács-Kiskun megyei és kecskeméti frakciója megdöbbenve vette tudomásul, hogy Schmitt Pál kecskeméti látogatása kapcsán a kecskeméti díszterem elé tervezett sajtótájékoztatóját a város jegyzője nemes egyszerűséggel megtiltotta!


A sajtótájékoztatóra készülő Garai István Levente országgyűlési képviselőt, MSZP megyei elnököt és Király József MSZP városi frakcióvezetőt, városi elnököt a jegyző a Városháza elhagyására szólította fel. Miután ennek jogosságát ők kétségbe vonták, a közelben álló biztonsági őrrel vezettette el őket.
 
A két képviselő a nagyobb konfliktust megelőzve a Városházáról önként távozott, azonban a jegyzőasszony eljárását törvényességi, politikai és emberi szempontból is elfogadhatatlannak tartja.
 
Dr. Garai István,                        
országgyűlési képviselő, megyei elnök
 
Király József, városi képviselő,
frakcióvezető, városi elnök

U.i.: Amit el szerettünk volna mondani:

A megyei és városi szocialista frakció a köztársasági elnök fogadásán azért nem vesz részt, mert semmi okot nem lát a közös ünneplésre. A Fidesz az emberek egyre nehezedő sorsával nem törődve folyamatosan semmibe veszi a nemzeti egységet, a SZÓLÁSSZABADSÁGOT, nem riad vissza a visszamenőleges törvénykezéstől, a törvényhozást törvénygyárrá silányítva ellehetetleníti az önkormányzatokat, megfosztja azokat tulajdonuktól. Ezzel kilátástalan helyzetbe hozza őket, és azokat az embereket, akik nap mint nap becsülettel végzik munkájukat. Mindehhez a köztársasági elnök is asszisztál, amikor megfontolás nélkül írja alá a jogbiztonságot és a demokráciát aláásó, az emberek életét megkeserítő törvényeket.