mszp.hu | Belföld
2023. június 30. 17:12

„Megélhetési biztonságot” fórum Székesfehérváron

„Megélhetési biztonságot” fórum Székesfehérváron
„Az MSZP a költségvetést tárgyalja végig az emberekkel, de nem csak erről beszélünk, hanem napi politikáról, az emberek napi életéről. Itt ma eljöttek nem csak nyugdíjasok, hanem helyi vállalkozók is és bizony-bizony panaszkodtak arról, hogy Székesfehérvár hiába gazdag város, nem kapnak kellő támogatást és segítséget” – mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke Székesfehérváron, a Megélhetési biztonságot fórumsorozat első állomásán.

A székesfehérvári fórumon felszólalt Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, Vajda Zoltán, az Országgyűlés Költségvetési Bizottságának elnöke és Márton Roland, székesfehérvári önkormányzati képviselő.

Az orbáni infláció miatt a megélhetés egyre nehezebb, főleg az átlag alatti jövedelemmel és nyugdíjjal rendelkezők, valamint a családosok számára. Azonnali segítségre van szükség, az MSZP-nek számtalan olyan szakmai javaslata van, amellyel enyhíteni lehetne a mindennapi gondokat, ezek megismertetése céljából fórumsorozatot indított.

A csütörtöki, Székesfehérváron megtartott fórumon szó volt többek között a rekordmagas inflációról, a kormány forráselvonásairól, a kormány elmúlt egy évtizedes politikájának nyerteseiről és kárvallottjairól, valamint az MSZP megoldási javaslatairól. Az MSZP baloldali, jóléti, és szociális biztonságot kínáló megoldásokat dolgozott ki a jelenlegi válság kezelésére.

„Jó dolog az, hogy ilyen sokan eljönnek, és ennyien érdeklődnek a politikánk iránt, hogy az MSZP mit javasol annak érdekében, hogy csökkenjenek a boltokban az árak, és a családoknak milyen támogatást kellene adni” – mondta Kunhalmi Ágnes.

A fórumon szó volt még az oktatás jelenlegi helyzetéről és arról is, hogy akkumulátorgyárakat akarnak-e a magyarok, vagy sokkal inkább a magasabb hozzáadott értékű munkahelyeket.

„Orbán Viktor és kormánya megélhetési válságba sodorta az országot, Európa legalacsonyabb bérei vannak, Európa rekord inflációval, miközben a közszolgáltatások színvonala is zuhan, és erre a Magyar Szocialista Pártnak nagyon jó javaslatai vannak” – érvelt Márton Roland önkormányzati képviselő.

Az MSZP a következő fórumát, Szolnokon, július 12-én tartja.