Belföld | stadionberuházások felcsúti stadion
2013. július 26. 17:58

Megérte? Megéri?

Az 1800 lelkes Felcsút futballcsapata átlagosan 200 nézőt vonz. Kinek éri meg ott milliárdokból 3500 fős stadiont építeni?
A Fidesz-kormány igazságtalanságát számos döntése igazolja. Azonban az a tény, hogy míg a nyári gyermekétkeztetésre szánt kasszából legalább 5-600 millió forint hiányzik, addig a mezőkövesdi stadionra 400 millió forintot költenek a költségvetés tartalékából, mindennél többet mond az Orbán-kormányról.
 
Nem az a baj, hogy a kormány szívesen áldoz a sportra. Az a baj, hogy olyan beruházásokra költ el milliárdokat, amelyek csak egy szűk kisebbség örömét szolgálják, ráadásul a mai Magyarországon hatalmas áldozatokkal is járnak.
 
Miközben a milliókat érintő szabadidősport támogatása a töredékére esett vissza, a labdarúgásba öntött tízmilliárdok mellett ráadásul az eredményoldal is üres. A Fidesz által átvariált szabályok és a mérkőzések színvonala miatt drasztikusan csökkent a meccsek nézőszáma, a nemzetközi kupákban induló csapataink pedig nemhogy a csoportkört, de még az augusztust, illetve a saját bajnokságunk nyitányát sem „érik meg”.
 
Kérdés tehát: megéri mindez? Megfelelő helyen, a nézőszámok által is indokoltan felépített vagy felújított, korszerű sportlétesítményekre szükség van Magyarországon. Közpénzből épített házistadionokra nincs. Az 1800 lelkes Felcsút futballcsapata átlagosan 200 nézőt vonz. Kinek éri meg ott milliárdokból 3500 fős stadiont építeni?
 
Az egyre nehezebb sorsú átlagemberek igazságérzetét joggal bántja, hogy eközben nekik lassan egy meccsbelépőre, vagy edzőtermi bérletre sem futja.
 
Varga László,
országgyűlési képviselő