Megfélemlítik a közmunkásokat Baján

Nyakó István, az MSZP országgyűlési képviselője, a Közmunkás Szakszervezet társelnöke szerint a vasárnapi bajai időközi önkormányzatiképviselő-választás előtt a helyi közmunkások különböző atrocitásoknak és megfélemlítéseknek vannak kitéve.

Nyakó István erről csütörtökön nyilatkozott telefonon az MTI-nek.   Azt mondta, sajtóhírek szerint vannak olyan közmunkások, akinek azt mondták, ha a baloldal jelöltjére szavaznak, akkor másnap már nem kell dolgozniuk. Ők is találkoztak egy emberrel - folytatta -, aki közmunkásként dolgozott, de már "múlt időben, mert a baloldal jelöltje mellett mert kiállni".
    
A szakszervezet az érintett 32-es szavazókörre "oda fog figyelni" - jegyezte meg.
    
Elmondása szerint a Közmunkás Szakszervezet - amely Teket Melindát, a baloldali pártok jelöltjét támogatja az időközi választáson - olyan szórólapot terjeszt Baján a következő napokban, amelyen egyebek mellett az áll majd, hogy Zsigó Róbert fideszes polgármester szerint nettó 47 ezer forintból egy közmunkás család meg tud élni.

Szerepel majd a papíron az is, hogy az MSZP, az Együtt-PM és a DK "meghallották a szakszervezet és a közmunkások hangját", és biztosították őket arról, hogy hatalomra kerülésük esetén "megszüntetik jogfosztásukat, viszaadják emberi méltóságukat és minimálbérüket" - mondta.
    
Nyakó István arról is beszélt, hogy Baján tartott csütörtöki sajtótájékoztatójuk idején a közelükben megjelent egy furgon, oldalán a Fidesz jelöltjének képével, és arról hangosbemondón megpróbálták elnyomni, "leordítani" a szakszervezet vezetőinek a hangját.