mszp.hu | Belföld | Közös akarattal
2022. március 30. 13:24

Megfutamodás és beismerés, hogy a Fidesz lemondta a nemzetbiztonsági bizottság ülését

Megfutamodás és beismerés, hogy a Fidesz lemondta a nemzetbiztonsági bizottság ülését
Megfutamodás és beismerés, hogy a Fidesz lemondta a Parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának mai zárt ülését, ahol a Külügyminisztériumot ért orosz hackertámadásról is kérdezett volna az ellenzék – mondták az ellenzék képviselői szerdán sajtótájékoztatón.

Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója és Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja Stummer János jobbikos bizottsági elnök nevében és felhatalmazásával is elmondta: nehéz helyzetbe hozhatja Magyarországot, ha egyáltalán fölmerül, hogy az orosz titkosszolgálatok olvassák a magyar Külügyminisztériumban az érzékeny információkat.

Ezért az, hogy a Fidesz képviselői „gyalázatos módon” „elszabotálták” az egyébként eredetileg általuk összehívott ülést, „teljesen elfogadhatatlan és egyben beismerés” – mondta Molnár.

Hozzátette: „Nincs új a Nap alatt”: a Fidesz ugyanezt tette a 2014-es és 2018-as választási kampányok alatt is.

Ungár rámutatott: akkor, amikor Magyarország nemzetbiztonsága erősen sérülékeny a nemzetközi helyzet miatt, „rettentően szomorú”, amit az ülés elmaradása mutat: hogy „a kormánypártok ezt egyértelműen csak kampánycélra használják; arra használják, hogy megosszák a magyarokat, és hogy valamilyen pártpolitikai előnyt szerezzenek ebben a háborúban”.

„Bődületes kettős mércének” nevezte, hogy Szíjjártó Péter külügyminiszter sokat beszélt amerikai beavatkozásról, noha azt bizonyítani nem tudta, de most, amikor „legalábbis cáfolást igénylő állítások jelennek meg az orosz befolyásszerzésről, arra pedig semmilyen módon nem reagál”.

Kapcsolódó párttagok