2012. szeptember 13. 10:06

Meggyes Tamásnak nincs más út, mint a távozás

Tovább bonyolódik az Esztergom körüli botránysorozat. Szeptember 10-én az Országgyűlés elfogadta a Lukács Zoltán által interpellált miniszteri választ, így továbbra is marad az inkasszó az esztergomi költségvetésen.

Meggyes Tamás, a térség jelenlegi fideszes országgyűlési képviselője nem fogadta el a miniszteri választ, nemmel szavazott. Erkölcsileg ezek szerint már ő sem tudja vállalni azt, amit a Fidesz-kormány - amely kormánypártjának ő is oszlopos tagja - tesz Esztergommal. E dilemma feloldásában segítségére lehet, ha lemond mind önkormányzati, mind országgyűlési képviselői mandátumáról, hiszen választania kell párttagsága, vagy a választóknak való megfelelés között.

A dolog érdekessége, hogy Völner Pál Esztergom-Dorog választókerületének fideszes elnöke viszont zokszó nélkül nyomta meg az igen gombot, elfogadva a miniszteri választ, továbbra is fenntartva az évi több mint egy milliárd forintos inkasszót a város számláján. Mire az egyik képviselő végre kezd a józan eszére és esküjére hallgatni, a másik - aki kormánytag is - most kezdi csak igazán kivillantani a foga fehérjét.

Winkfein Csaba,
az MSZP elnökségi tagja,
Esztergom-Dorog választókerületi elnöke