mszp.hu
2018. április 16. 12:08

Meggyilkolt magyar állampolgárok százezreire emlékezünk

Meggyilkolt magyar állampolgárok százezreire emlékezünk
A gyűlöletet megalapozó zsidótörvények elfogadása után 1944. április 16-án kezdődött meg Magyarországon a zsidóság gettókba zárása. 74 évvel ezelőtt, ezen a napon vett minden korábbinál nagyobb lendületet a magyarországi zsidóüldözés. Az akkori állam vezetői gerjesztették majd kiszolgálták a gyűlölet politikáját, így közreműködtek a magyar zsidóság szervezett összegyűjtésében, kifosztásában és deportálásában.
A mai napon emlékezünk meg a holokauszt magyarországi áldozatairól. Az áldozatok emléke előtti főhajtás mellett azonban emlékeztetnünk is kell a hatalom mindenkori gyakorlóit: senki sem fenyegetheti vagy fordulhat a saját nemzete ellen büntetlenül!
 
Ma, ezekben a sötét időkben emlékeznünk és ismét emlékeztetnünk kell arra, hogy hova vezet a gyűlöletpolitika, honfitársaink megbélyegzése, kirekesztése és listázása.
 
Az MSZP és a Párbeszéd mély szomorúsággal, gyásszal, a sötétség erőinek növekvő árnyéka mellett rója le kegyeletét valamennyi meggyilkolt honfitársunk emléke és a túlélők fájdalma előtt.  
 
MSZP-Párbeszéd