mszp.hu | Belföld | vasárnapi zárva tartás
2015. január 12. 16:09

Megkezdődött 20 ezer ember elbocsátása a vasárnapi zárva tartás miatt

A magyar Tesco által elbocsátott több mint 500 emberen kívül még további 19.500 kereskedelmi dolgozó veszíti el hamarosan a munkahelyét a korrupt Orbán-kormány miatt. Idevezet a kötelező vasárnapi zárva tartás, hisz a Fideszen kívül mindenhol tudják, kevesebb munkaidőhöz kevesebb dolgozó kell.

Az MSZP már a törvény elfogadása előtt figyelmeztetett, hogy szakmai szervezetek számításai szerint a kötelező vasárnapi zárva tartás miatt 20 ezer kereskedelmi dolgozó munkahelye szűnik meg.

A kormánypártok ezt akkor tagadták: Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára kijelentette, hogy nem számít elbocsátásokra a vasárnapi pihenőnap bevezetése miatt, a kereszténydemokrata Harrach Péter pedig egyenesen riogatásnak nevezte a figyelmeztetéseket.

A Tesco elbocsátásai világosan megmutatják, hogy a vasárnapi zárva tartás valóban tömeges elbocsátásokhoz vezet. Már most is 40 ezer olyan munkanélküli van, aki korábban a kereskedelemben dolgozott, és azóta sem tudnak elhelyezkedni. A korrupt Fidesz-kormány munkahelyek teremtése helyett most 20 ezer álláshely felszámolásán dolgozik és még büszke is erre!

Az MSZP – amint módja nyílik rá – azonnal eltörli a vasárnapi zárva tartásról szóló, mindenki számára káros törvényt.

Lukács Zoltán,
az MSZP alelnöke, frakcióvezető-helyettes