mszp.hu | Belföld
2019. november 14. 21:06

Megkezdődött az ellenzéki egyeztetés a képviselők jogait sárba tipró törvénnyel szembeni fellépésről

Csütörtökön megkezdődtek az egyeztetések az ellenzéki frakciók és a független képviselők között a képviselők jogait tovább korlátozó fideszes törvényjavaslatról.
A képviselők minden szigorító változást elfogadhatatlannak tartanak, amelyek tovább korlátozzák a szabad véleménynyilvánításukat és a végrehajtó hatalmat ellenőrző jogosítványaikat. A módosítás már önmagában is gyalázatos és felháborító, hiszen ezzel a demokrácia alapvető értékeit, a népképviseletet és az ellenzéki képviselőket megválasztó polgárok jogait is a sárba tiporja a Fidesz.

Ez a törvényjavaslat azt mutatja, hogy a Fidesz semmit sem tanult az október 13-ai vereségéből, és tovább folytatja azt a gyűlöletpolitikát, amelyre sok helyen nemet mondtak a választók.

Az ellenzéki képviselők azonban továbbra is egységesen fognak fellépni a fideszes jogtiprásokkal szemben és tovább folytatják az egyeztetéseket.

Bősz Anett, független országgyűlési képviselő
Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője