Meglopott családok

Meglopott családok
Ma a magyar családoknak alig tudják befizetni a sárga csekkeket. Azért, mert a Fidesz sokkal drágábban adja a gázt, a távhőt és az elektromos áramot, mint amennyibe az valójában kerülne, hiszen az elmúlt két évben közel a felére csökkent kőolaj és a földgáz világpiaci ára.

Ebből a magyar emberek semmit nem éreznek, mert a Fidesz ugyanazokat a drága tarifákat fizetteti már két éve. Mondjuk ki: az urizáló fideszes elit pofátlanul nyerészkedik a magyar családokon. Az MSZP szerint ez nem tisztességes. Ezért nyújtottuk be azt a törvényjavaslatunkat, hogy az átlagfogyasztás mértékéig 20 százalékkal csökkenjenek a lakossági gázszámlák, valamint 10-10 százalékkal mérséklődjenek az áram-és távhőszámlák. Ha a javaslatunkat elfogadnák, akkor egy 50 ezer forintos gázszámla helyett már csak 40 ezret kellene fizetni.

2012. december 24-én kezdeményezték először a debreceni szocialisták az ételosztást, ma 50. alkalommal több mint 150 adag ételt osztottuk ki a rászorultaknak ismét.
Debrecenben is lelassult a panelprogram, így a rossz szigetelésű lakásokban magas rezsit kell fizetni. Ráadásul, akik elvesztik az otthonukat, azok nem kapnak elégséges segítséget. Nincs elég nappali melegedő. Emiatt sok hajléktalan embernek ilyen időben is az utcán kell dideregnie. Javasoljuk, hogy tartósan -5 fok alatt az éjszakai szálláshelyek nappal is legyenek nyitva.

Debrecenben is változásra van szükség. Kezdeményezzük a város vezetőinél, hogy vasárnapra is terjesszék ki a népkonyhák működését, ha kell önkéntesek bevonásával. A városban ugyanis jelenleg vasárnaponként nem kapnak meleg ételt a rászorulók, ezért az MSZP helyi nőtagozata az MSZP választókerületi aktivistáival együtt minden hónap utolsó vasárnapján ételt oszt a rászorulóknak. Köszönjük nekik, hogy így próbálják pótolni a szociális ellátórendszer hiányosságait.

Dr. Gurmai Zita
MSZP Orzágos elnökségi tag
 

Kapcsolódó párttagok