mszp.hu | Belföld | önkormányzat
2014. október 09. 16:40

Megoldás lehet az önkormányzati választás megyénk problémáira

Veres János, az MSZP megyei elnöke arra kérte a megye lakosságát, minél többen vegyenek részt a vasárnapi választáson. Menjenek el szavazni! A településük következő 5 éve azon múlik, hogy kit fognak választani polgármesternek, és képviselőnek, kire fognak szavazni a megyei közgyűlési listán – hangsúlyozta.

Arra kérte a lakosságot Veres János, hogy a szocialista párt jelöltjeit támogassák szavazatukkal, mivel a szocialista jelöltek ígéreteiket betartják.

Láthatóan valamennyi településen a foglalkoztatás, mint megoldatlan probléma felmerül. Fölösleges hazug kormánypropagandával félrevezetni az embereket, akik pontosan értik, hogy nem megoldott a foglalkoztatás megyénkben. Tudják, hogy sokkal több munkahelyre lenne szükség, mint amennyivel megyénk rendelkezik. Sőt az itt élők még azt is értik, hogy ennek a problémának a megoldása nem az önkormányzatokon múlik, hiszen munkahelyet vállalkozások létesítenek.

Irreális, megvalósíthatatlan, megalapozatlan ígéreteknek ne dőljenek be a választópolgárok! - hangsúlyozta a megyei elnök mai sajtótájékoztatóján. Majd egy másik igen fontos megoldatlan kérdéskörrel folytatta, a mezőgazdasági termékek értékesítési nehézségeivel.

A szabolcsi alma értékesítési válsága sajnos ma is megoldatlan – jelentette ki Veres János, aki sajnálattal fogalmazta meg, hogy a kormány mindmáig érdemi beavatkozást nem tett. 

Elégtelen és gyenge a fideszes országgyűlési képviselők és a megyei közgyűlési vezetők érdekérvényesítési képessége.

Az elmúlt hetekben, hónapokban az MSZP és a megyei ellenzék más képviselői már többször - és még időben - jelezték, hogy kormányzati beavatkozásra van szükség, de ezek a kezdeményezések, a kormány részéről süket fülekre találtak. 

Nézze meg ezzel kapcsolatban az ellenzéki kezdeményezésre összehívott megyei közgyűlésen az almaproblémával kapcsolatos felvetéseinket!

Éppen ezért elkezdődött egy demonstráció szervezése az elégedetlen gazdák tiltakozásának hangsúlyozására. Veres János üdvözölte azt a civil kezdeményezést, ami „Meddig tököltök még kormány?” - felszólítással indította el tiltakozását a tegnapi nappal. Kijelentette, szolidárisak vagyunk, és támogatjuk őket, hiszen más módon, mint mi, demonstrációval, de ők is ki akarják kényszeríteni a megoldást a kormánytól.

Sajnálom, hogy a kormány még mindig úgy tesz, mintha ezzel nem is kellene foglalkoznia. Ha az önkormányzati választásokig érdemi megoldást nem kínálnak, utána már nem is fognak - jelentette ki a megyei elnök. Veres János elképesztőnek tartotta, hogy itt járt egy hete a miniszterelnök a megyében és a vele készült interjúban, nem is érintették az alma problémát, mint ahogy azt is, hogy más kormányzati szereplők sem foglalkoznak az alma kérdéssel, miközben a megyénkben járnak.