mszp.hu
2019. szeptember 27. 14:54

Mégsem veszünk rakétákat az USA-tól?

Kósa Lajos szerint az 500 millió dolláros rakétavásárlás megalapozatlan sajtóértesülés, ezért fideszes képviselőtársaival egyetemben nem hajlandó megjelenni az általa vezetett Honvédelmi és rendészeti bizottság ülésén. Ennyi derül ki abból a levélből, amit Kósa Lajos elnök kiküldött a tagoknak, a bizottság mai ülése előtt.
A szakmai berkekben tekintélyes Defense News című portál - amely a világ vezető katonai kormányzati szereplőit és hadiipari döntéshozóit látja el hírekkel - még 2019 augusztus 28-án arról adott tájékoztatást, hogy Magyarország 500 millió dollár, azaz 150 milliárd forint értékben vesz levegő-levegő rakétákat az Amerikai Egyesült Államoktól.

Ezt, a magyar sajtón is végigfutott hírt cáfolta meg Kósa Lajos. Vagy inkább arról van szó, hogy a Fidesz-kormány nem akar számot adni arról, hogy ez az üzlet miért kerül nekünk kétszer annyiba, mint a lengyeleknek?

Követeljük a Fidesztől, hogy a Microsoft-botrány után, ne sunnyogjon, és adjon számot arról, hogy mire költi az adófizetők pénzét!

MSZP

Bővebb információ: Harangozó Tamás, a Honvédelmi és rendészeti bizottság tagja