Megszereztük Orbán Viktor kongresszusi beszédvázlatát!

Megszereztük Orbán Viktor kongresszusi beszédvázlatát!
A mai napon tartja tisztújító kongresszusát a Fidesz, amelyen a várhatóan lukasenkó-i arányban újraválasztott pártvezér nemcsak Magyarország, de immár Európa megmentőjeként kíván majd a centrális erőtér deszkáiból ácsolt színpadra fellépni. Megbízható forrásaink megszerezték Orbán Viktor kongresszusi beszédvázlatát, amelynek részleteit az alábbiakban közöljük:

„Tisztelt Kongresszus, kedves barátaim! Egyszer egy nagy vezető azt mondta: a magyar demokrácia stabilitása érdekében úrrá kell lennünk rossz emlékeinken. Igaza volt. Pontosabban igazam volt. Túl kell lépjünk ugyanis azon, hogy egy korábbi kongresszusunkon még azt mondtam: a Fidesz elvi kiindulópontja a modern liberalizmus. Vagy, amikor még rendkívül veszélyesnek mondtuk a demokráciaellenes erők által szított és a megnövekedett szociális feszültségeket kihasználó radikalizmust. Rossz emlék legyen csupán, amikor úgy fogalmaztam: amelyik kormányfő azt állítja, hogy rajta kívül nincs más alternatíva, az nem kormányozni, csak uralkodni akar. Régi szavak ezek. Most új idők vannak. Magyar idők! (…) Tisztelettel jelentem, hogy felszámoltuk a szegénységet! Igen, megérdemelt a taps, ez mindannyitoknak szól és minden keményen dolgozó magyar embernek. Olyannyira felszámoltuk a szegénységet, hogy a statisztikák már nem is mérik. Nincs gyermekéhezés sem, a balliberális kampányszólamokkal szemben egyetlen korgó gyomor sincs az óvodákban, kisiskolákban. Még a közmédia is hiába kutatott éhező gyermek után. Az is csak a szocialista internacionálé hazugsága, hogy nem tudtuk rendezni az egészségügyi dolgozók méltánytalan helyzetét, hiszen mi vagyunk az első nemzeti kormány, amely minden erre vágyó ápolónak és orvosnak új állást és jobb körülményeket tudott biztosítani. Ezerszám foglalkoztatják őket a közös gazdasági térben, a brit és a német egészségügyben. Egymillió munkahelyet ígértünk, és nem hazudtunk! Igen, megérdemelt a taps, ez mindannyitoknak szól! Magyarország nem hagyja magát! (…) Európa épp széthullik. De, pontosan tudjuk, hogy Európán kívül is van élet. De még milyen! Például Ibizán (…) A magyar finesz mindig segített, mindig elsőként vitt ki minket a forgóajtón. A magyar rafináltság mindig megsúgta, hova kell állni a történelmi helyzetekben. És, mi magyarok mindig a győztes oldalra soroltunk be, nem igaz, kedves barátaim?! (…) Hiába akarjuk megvédeni Európát, ha ez a szerencsétlen nem hagyja magát! (…) Az Európai Unió a végét járja, jobb hát a hanyatló Nyugatot magára hagyni. Rokonságot és otthont is máshol kell keresni. Az csak szocialista délibáb, hogy a jobb élet reményében mindenki ide akar menekülni, nekünk pont fordítva kell tennünk! Hiszen épp ez a magyar finesz! Ne hagyjuk magunkat megvezetni, kedves barátaim! (…) Egyszer azt mondtam, hogy én már ki vagyok fizetve és minden nap, amit magas polcon töltök, már csak ráadás. Amióta a nemzeti kormányunknak köszönhetően a fociválogatott kijutott az Európa Bajnokságra, különösen így gondolom. Jogos a taps, igen. A hőbörgő, cinikus balliberálisok cöcörgésére pedig ne is figyeljetek. Mert, ha most nem menetelünk a döntőig, majd legközelebb megmutatjuk, hogy mit tudnak a fiúk. Lehet, hogy azt már nem Európa Bajnokságnak fogják hívni, de annyi baj legyen. Lényeg, hogy Felcsúton játsszák! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! (…)”

A Fidesz mai kongresszusán 665 nappal vagyunk a miniszterelnök vízválasztó, az illiberális államot meghirdető tusványosi beszéde után. Akkor megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Hetvenedik alkalommal kongatom a harangokat, de addig folytatom, amíg szükség van rá. Mert európai demokrataként ez a dolgom.

 

dr. Ujhelyi István

az MSZP alelnöke, Európai Parlamenti képviselő

2015. december 13.

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21