Megszorítás helyett megbecsülést!

A sokadik Orbán-csomag megszorításai keretében újabb 4,64 milliárd forintot zárolnak, vagyis vonnak el a Magyar Honvédség költségvetéséből.

Lehet, hogy egy ilyen "akciót" a kormánydöntést tartalmazó papír elbír, de a valóságban tovább fokozza a bizonytalanságot a honvédség területén. A szép szavak és baráti kézfogások, a látszatintézkedések már rég nem fedik el a valóságot. A honvédség a kormány mostohagyermeke.

Ennyire gyenge a tárca érdekérvényesítő képessége? A honvédség már megint az öt legnagyobb vesztes között van, holott a katonaság költségvetése a három éve tartó elvonások miatt ma már az első ötben sincs!

Kérdezzük: hol akar spórolni már megint a tárca? A honvédségben mire jut majd megint kevesebb? Katonáink az elkötelezettségükért és teljesítményükért cserébe újabb megszorításokat érdemelnek?

Katonáinknak nem újabb megszorításokra és a honvédelem napjára időzített kézfogásokra, hanem kiszámíthatóságra és megbecsülésre van szüksége. Ez a megszorítás nem az első, de az MSZP mindent megtesz azért, hogy az utolsó legyen.

Demeter Márta,
az MSZP elnökségi tagja