2012. február 27. 16:46

Megszorítások helyett igazságosabb teherviselést!

A Fidesz a gyógyszertámogatások és a közlekedési kedvezmények csökkentésére, az állami beruházások leállítására készül. Ezt már tudjuk. Azt viszont, hogy milyen további megszorításokat tervez, és hogy az egykulcsos adórendszerének árát kikkel kívánja megfizettetni, csak sejtjük.

Az MSZP elvárja az Orbán Viktortól, hogy beszámoljon róla, milyen megszorításokat készül az emberekre kényszeríteni ahelyett, hogy beismerné végre az értelmetlen és igazságtalan egykulcsos adórendszere csődjét, s az unortodox gazdaságpolitikájával együtt – lehetőleg jobb kézzel, lehetőleg még ma – letenne róla.

Az MSZP szerint értelmetlen megszorítások helyett az igazságtalan, egykulcsos szja mielőbbi eltörlése és egyéb gazdaságélénkítő kormányzati lépések egyaránt szükségesek ahhoz, hogy az ország a jelenleginél is brutálisabb megszorítások nélkül vészelhesse át az európai gazdasági válsággal és a matolcsyzmussal egyaránt sújtott idei évet.

A Magyar Szocialista Párt igazságosabb teherviselésre, és a gazdaság beindítására kidolgozott 7 pontos javaslatcsomagja a Parlament előtt van, annak megvitatását az MSZP minden demokratikus párttal bármikor vállalja. Az MSZP ugyanakkor továbbra is országgyűlési vitát tart szükségesnek a kormány által tervezett költségvetési megszorításokról és az adórendszerről.

Tukacs István,
országgyűlési képviselő