Megszűnhet a díjmentes elkerülő!

A korrupt fideszes kormány tevékenységének eredményeképpen, sajnálatos módon, olyan helyen is kell Magyarországon a jövőben autópályadíjat fizetni, ahol eddig nem kellett – jelentette be Veres János, megyei elnök mai sajtótájékoztatóján.

Felháborító, hogy miután a közpénzből nagyon sokat vesznek el, ezek után a Fidesz úgy gondolja, hogy olyan korábban kivívott jogokhoz is hozzányúlhat, amiket a magyar választópolgárok európai értékként ismerhettek meg a múltban.  – mondta.

Az MSZP megyei elnöke kifejtette, felháborodásának tárgya jelenleg, a városokat elkerülő autópálya szakaszokra kiterjesztett, autópálya használati díj törvényjavaslat.

Sajnálatos, hiszen a nyíregyházi elkerülő út díjmentessége is veszélyben forog ettől a javaslattól kezdve. A törvényjavaslat alapján valószínűsíthető, hogy ezen a szakaszon is kell majd autópálya használati díjat fizetni. Azaz, akik a megye állampolgárai közül eddig ezt a szakaszt díjfizetés nélkül vehették igénybe azok a jövőben ezt – a szocialista időszakban megépített Nyíregyházát elkerülő útszakaszt - vagy nem vehetik igénybe, vagy fizetni kell majd érte. Mindez azért, - fogalmazott Veres János - mert a korrupt Fidesz kormány sokkal többet lop el az elmúlt időszakban, mint ami kigazdálkodható lenne a normál bevételekkel.

Felháborító az említett kormányjavaslat, és visszavonandónak tartjuk a kormány részéről. – hangsúlyozta.

Amikor megépítettük az M3 – as autópályát, és elkészült a Nyíregyházát elkerülő szakasz, számunkra természetes volt, hogy ez a szakasz díjmentesen használható lesz.  – jelentette ki a képviselő. Úgy látszik, a korábban európai gyakorlattal teljes összhangban álló hazai gyakorlatokat sorra rúgja fel a jelenlegi Fidesz kormány, és valószínűsíthető, hogy ezzel a jelenlegivel, még nincs vége…