mszp.hu | Belföld
2023. január 27. 14:10

Megújult a zuglói Vezér utca

Megújult a zuglói Vezér utca
Zöldebb, biztonságosabb és komfortosabb lett a közlekedés a Vezér utcában, ami az Ond vezér útja, a Róna utca és a Mogyoródi út után immár a negyedik fontos zuglói útvonal, amely ebben a ciklusban megújulhatott. Évtizedek óta nem volt ilyen hatékony együttműködés Zugló és a főváros között.

A BKK beruházásának köszönhetően teljesen megújult a Fogarasi út és Füredi utca közötti, mintegy 800 méter hosszú útszakasz burkolata, valamint átépült a Fogarasi úti csomópont. Ezenkívül parkolót és kerékpársávot is kialakítottak, és kiemelt szerepet kapott az akadálymentesítés, ezt segíti a taktilis figyelmeztető és tájékoztató burkolat, valamint a közvilágítás megújítása is, és fontos szempont volt a zöldítés is, ezért  több mint 40 fát, valamint 8300 cserjét ültetettek el a füvesítés mellett. Az útépítés 2022 júliusában kezdődött, és idén januárban ért véget.

“Tarlós kilenc éve alatt Zuglóban egyetlen fővárosi út sem újult meg, ezért Budapest legrosszabb útjai sajnos itt Zuglóban voltak – emelte ki az átadó eseményen Karácsony Gergely, főpolgármester. A ciklus elején polgármester úrral megfogadtuk, hogy mindent megteszünk azért, hogy ledolgozzunk valamennyit ebből az adósságból és tudjuk, hogy van még teendő bőven, de mégis azt gondolom, hogy büszkék lehetünk most arra, hogy a Vezér utca egy nagyon fontos szakaszának a felújítása is megtörtént.”

Horváth Csaba, Zugló polgármestere szerint évtizedek óta nem volt ilyen hatékony együttműködés a kerületi és a fővárosi vezetés között.

„Ebben a ciklusban immár a negyedik fontos zuglói út újult meg a Fővárossal együttműködve. Az Ond vezér útja, valamint a Róna utca és a Mogyoródi út egy-egy szakaszának felújítása után a Vezér utca rekonstrukciója is kényelmesebbé, gyorsabbá és biztonságosabbá teszi Zugló közlekedését. Legalább ilyen fontos, hogy a felújítás ezúttal is az érintett területek zöldítésével járt együtt, így a Vezér utca felújított szakasza barátságosabbá, élhetőbbé, egészségesebbé is vált az itt élők számára.”

A beruházás során a BKK

 • teljesen megújította a Vezér utca burkolatát és a Fogarasi úti csomópontot;
   
 • kerékpársávot alakított ki, amely közvetlenül csatlakozik a Vezér utca szervizútján 2021-ben kialakított kerékpárosbarát útvonalhoz – ez elősegíti, hogy egyre többen döntsenek a kerékpározás mellett ezen az útvonalon is;
   
 • új járdákat épített, taktilis figyelmeztető és tájékoztató burkolattal biztosítva az akadálymentes közlekedést;
   
 • gyalogos-átkelőhelyet létesített a Kőszeg utcánál, megkönnyítve az üzletek megközelíthetőségét;
   
 • korszerűsítette a közvilágítást;
   
 • részben újakra cserélte a trolibuszfelsővezeték-hálózat oszlopait;
   
 • elvégezte a szükséges közműkiváltásokat

Kapcsolódó párttagok