mszp.hu | Belföld
2020. június 25. 16:17

Megvan a szükséges támogatás, kezdeményezzük a járvány miatt hozott intézkedéseket vizsgáló bizottság felállítását

Megvan a szükséges támogatás, kezdeményezzük a járvány miatt hozott intézkedéseket vizsgáló bizottság felállítását
Megvan a megfelelő arányú támogatás az MSZP által kezdeményezett a koronavírus-járvány kezelésével kapcsolatos kormányzati döntéseket vizsgáló bizottság létrehozását célzó indítványhoz.

A helyzet pontos értékelése nemcsak a jelenlegi veszélyhelyzet lezárása miatt fontos, hanem azért is, hogy az ország felkészültebb legyen a jövőbeli hasonló járványok esetén, ideértve a koronavírus lehetséges második hullámát is.
 
Az elmúlt hónapokban több hibás döntés és több egymásnak ellentmondó nyilatkozat is született az egészségügy területén, amelyeknek a következményeivel el kell számolni. Az alapellátás részleges leállítása, a kórházi ágyak felszabadítása, a kórházak gócponttá válása egyaránt súlyos kérdéseket vetnek fel, amelyeket tisztázni kell.
 
Korábban a Fidesz még megakadályozta azt is, hogy a Népjóléti bizottságban az eszközbeszerzésekkel kapcsolatos kérdések napirendre kerüljenek, most azonban, hogy a kormányzat részéről elhangzottak a konkrét számok a lélegeztetőgépek ügyében, ezért itt az ideje tisztázni, hogy pontosan mire is jutottak a miniszterelnök fürkészei és portyázói.
 
Az MSZP úgy gondolja, hogy a vizsgálóbizottság munkája hozzájárulhat a jövőbeli kihívások sikeresebb kezeléséhez, amivel több emberi életet lehetne megmenteni. Ennek a célnak az elérésére a Fidesz nem mondhat nemet, ezért elvárjuk a kormánypárti 133 bátor ember támogatását a testület felállításához.
 
MSZP
 
Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke

Kapcsolódó párttagok