Megvilágosodott a kormánypárt – az MSZP programja segített

A kormány szerint szigorúbb fogyasztóvédelmi fellépésre van szükség. Valóban. Az MSZP már a 2010-es választási programjában hangsúlyozta a szolgáltatók, különösen a közműszolgáltatók fogyasztóvédelmi magatartása elleni szigorúbb fellépést.

Üdvözlöm Rogán Antal tegnapi bejelentését. A kormány végre belátta, hogy az általa képviselt hatósági tanácsadói magatartás nem vezet sehova. Örülök, hogy a kormány az MSZP választási programját porolta le és végre hathatós segítséget nyújt mindazok számára, akiket pont a Fidesz hozott nehéz helyzetbe a felelőtlen gazdaságpolitikájával.

Kiemelném a KDNP csütörtöki sajtóközleményét is, miszerint a KDNP célja az ügyfélellenes magatartás visszaszorítása. Furcsa, de mégis üdvözlendő felismerés, hiszen a kormánypárt – köztük a KDNP – is leszavazta az MSZP által háromszor benyújtott magáncsőd intézménnyel kapcsolatos kezdeményezését. Igaz, az utolsó esetben a független Szili Katalin-féle javaslatcsomaggal kapcsolatban azt nyilatkozták, hogy a következő héten benyújtásra kerül, ez azonban két hónap alatt nem történt meg.

Ezúton hívom fel a kormánypárt figyelmét, találjon megoldást a bajban levők helyzetére! Nyújtsa be minél előbb a magáncsőd intézményére vonatkozó elképzeléseit és lépjen fel fokozottabban a közműszolgáltatók fogyasztóellenes magatartása ellen!

Simon Gábor
az MSZP elnökhelyettese