Megyei földmutyi

Az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete nevében dr. Veres János elnök keddi sajtótájékoztatóján felszólította a Fidesz-kormányt és a kormány megyei igazgatási szakembereit, hogy függesszék fel az összes olyan szerződést, amelyet nem szabályos előzményekkel, nem megfelelő döntési eljárással kötöttek meg az elmúlt időszakban. Különösen fontosnak nevezte a megyében megkötött földbérleti szerződések felfüggesztését.

A megye több településéről érkezett hozzánk jelzés azzal kapcsolatban, hogy nem a kormányzati célokban meghatározott paraméterekkel rendelkező pályázók nyerték el a földbérleti lehetőségeket, hanem sokkal inkább fideszes cimborák, a fideszes képviselők barátai – mondta. A megyében is számos olyan eset fordult elő, hogy a korábban alapított cégek – miután elnyerték a földbérletet – nagyon gyorsan tulajdonost cseréltek – tette hozzá.

A politikus nyomatékosan felszólította az illetékeseket, hogy azonnal fejezzék be a szerződéskötéseket a földmutyi nyerteseivel. Hozzátette, a választások után hivatalba lépő szocialista kormány ebben a megyében is felülvizsgálja az összes ilyen módon megkötött szerződést.

A pályázatok veszteseinek figyelmét arra hívta fel, hogy ezeket a szerződéseket jogukban áll – a pályázati eljárás szabályai szerint, s a határidő lejárta előtt – megtámadni. Arra biztatta őket, éljenek ezzel a lehetőséggel.

Végül emlékeztetett az állam részéről eljárók személyes felelősségére, arra, hogy azoknak, akik jogellenesen kötöttek szerződéseket, szembe kell nézniük a majdani büntetőeljárással.