mszp.hu | Belföld | közlemény
2015. február 16. 12:41

Megyei önkormányzat egy szimpla kifizetőhely, zsíros bónuszokkal

A megyei közgyűlés Fideszes elnöke szerint az embereknek 5 ezer forint útdíj megfizetése nem jelenthet problémát. Aki képes autót fenntartani, annak lesz pénze arra is, hogy az autópálya Győrt elkerülő szakaszára kifizesse az útdíjat, ezért ezt a megyei önkormányzat elnöke nem tartja problémásnak. 

Ez az álláspont cinikus és arcátlan. Az embereket újra csak sarcoló útdíj pedig marad. Ez volt a döntés az útdíj eltörlését kérő ellenzéki javaslatunkra. Ami eddig ingyenes volt, azért ezután fizetünk, mint a katonatiszt.
 
A Fideszes erőpolitika és cinizmus hátterében (az Orbán-rezsimnek való feltétlen megfelelés mellett) az áll, hogy az útdíj megfizetése a megyei közgyűlés Fideszes elnöke (és ettől a ciklustól) két alelnöke számára valóban nem jelent személyes problémát. Ők ugyanis nem fizetnek semmit. Számukra a szolgálati autó, a tankoláshoz szükséges benzinkártya, az autópálya matrica, a szolgálati mobiltelefon alapból jár, beleértve a magánhasználatot is. Ez derült ki a múlt heti megyei közgyűlésen, amikor azt firtattam, hogy a megyei vezetők a tiszteletdíjukon kívül, még milyen egyéb juttatást kapnak közpénzből.
 
Mindez azért különösen felháborító és döbbenetes, mert a megyei közgyűlésnek nincsenek intézményei, feladat és hatásköre szinte nulla, mindösszesen a területfejlesztéssel van törvényben rendelt dolga, amit - ismerve az Orbán rezsim működését - úgyis felülről fognak megszabni és irányítani. Az évi közel 360 Millió forintos költségvetés nagy része személyi jellegű kifizetésekre, az apparátus és a képviselők bérére, járulékaira megy el. A megyei önkormányzat egy szimpla kifizetőhely, látszatfeladatokkal, Fideszes pártkatonák zsíros állása, ahol a következő 5 évben zavartalanul lehet urizálni!
 
Mindeközben az országban zajlik a nyomor alapú társadalom kiépítése, nőnek és szaporodnak a sarcok, egyre kiszolgáltatottabbá válnak a szegények, a pénztelen családok, a kisnyugdíjasok, a rokkantak, a közmunkából élők, az állástalan emberek és szegényedik el a középosztály.    
 
Kránitz László
megyei elnök, a megyei közgyűlés tagja