mszp.hu | Belföld
2021. június 21. 17:11

Mekk Elek-kormányzás, hazudozás, közlekedési káosz a körgyűrűn is: ezt tudja a kormány

Mekk Elek-kormányzás, hazudozás, közlekedési káosz a körgyűrűn is: ezt tudja a kormány
A kormány immár több mint egy éve keseríti meg Csepel, Soroksár, Dél-Budapest és az egész agglomeráció életét a Mekk Elek-kormányzással és az abból fakadó közlekedési káosszal– hangsúlyozta Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese, Csepel-Soroksár szocialista egyéni képviselőjelöltje hétfő reggel a Spirit FM Aktuál című műsorában.

Kérdésre, hogy miért nevezi különböző platformokon a kormány vonatkozó szerencsétlenkedését Mekk Elek kormányzásnak, Komjáthi Imre elmondta, a rendkívüli szervezetlenség miatt. „Az én korosztályom abszolúte tudja, hogy miről szólt a Mekk Elek bábfilm: úgy kezdett el házat építeni, például, hogy először a tetőt építette meg, hogy majd azután aláfalaz” – utalt a kontárkormányzásra.

Elmondta, azért van, amiben a kormány nagyon jó, a hazudozás kifejezetten az erősségük, ám ez szerinte nem segít sem a csepelieken, sem a dél-pestieken. Kiemelte, a Deák Ferenc-híd példáját, amit az M0-s déli szektorával együtt 2018 nyarán kezdtek el felújítani, ám két héttel azután, hogy 2020 tavaszán átadták, egy saruja (…) eltört, ami egyszerűen érthetetlen egy műszaki átadás után.

„Ezért is tesszük fel például Palkovics miniszter úrnak azt a kérdést, hogy egy éveken át tartó felújítás ellenére (…) hogyan fordulhatott elő az, hogy a felújítás után derült ki egy ilyen komoly hiba” – mondta a szocialista képviselőjelölt.

Rámutatott, az atlétikai stadion miatt még mindig nem jár a HÉV sem, ami már önmagában is pokollá tette a csepeliek életét, a dugókon felül. „Pontosan azok hallgatnak ezekben az ügyekben, akiknek meg kellene szólalniuk: Palkovics miniszter úr, Máger Andrea, Fürjes Balázs és a polgármester, Borbély Lénárd is mélyen hallgat. Bezzeg a kormánypropaganda teli torokból tolja a hazugságot, hogy mindenről Karácsony Gergely tehet, miközben levélváltás történt Palkovics miniszter úr és Karácsony Gergely között tavaly, amikor Palkovics miniszter úr ígéretet tett arra, hogy 2020 szeptemberére rendeződik a helyzet. Hát látjuk, hogy nem rendeződött. Tehát a Mekk Elek kormányzás folytatódik tovább” – húzta alá.

„Én, ellenben ezekkel a hallgató emberekkel, hallatom a hangomat az ott élők érdekében” –ígérte Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese, Csepel-Soroksár szocialista képviselőjelöltje.

Kapcsolódó párttagok