mszp.hu | Belföld | Ákos szerződés Telekom
2015. december 19. 12:28

Mekkora a „kötbér”?

Orbán Viktor és kormánya vigyázzon az arrogáns önteltséggel, mert Magyarország polgárai a velük kötött szerződést fogják felmondani, ahogy ezt az 500 ezer külföldön munkát vállaló honfitársunk már meg is tette.

Egy fideszes zeneművészeti előadó, bizonyos Kovács Ákos miatt Orbán kormánya hadat üzent az ország hetedik legnagyobb vállalatának, a kormány stratégiai partnerének.

Amúgy szép dolog a barátság, csak magánügy. Az viszont közügy, ha egy ország kormánya büntetésből bont szerződést valakivel azért, mert az ő kebelbarátját sértegeti. És tudják, mi még a közügy? A szegénység, az éhezés, a munkanélküliség, a 47 ezer, a korrupció, a saját lábra állt vő.

Szép dolog az is, hogy az elmúlt évekbeli fideszes nyilatkozatok után egy fideszes zenész sötét középkort idéző mondatai még komoly indulatokat képesek generálni a közvéleményben. Nem kis dolog ez az asszonyverő Balog Jóska meg a kisanyázós kormánypárti retorika országában.

Fontos kérdés, hogy mennyi pénzt kapott Kovács Ákos a fideszes kormánytól, ahogy az is, mekkora lesz az egyoldalúan felbontott Telekom-szerződés közös kasszánkat terhelő kötbére. Ugyanilyen fontos kérdés azonban ez is: mekkora kötbért fizet Magyarország azért, hogy ezzel a kormánnyal az elmúlt öt évben több mint félmillió, ma már külföldön élő honfitársunk bontott szerződést?

Bárány Balázs
országos elnökségi tag