mszp.hu | Belföld
2024. január 26. 17:15

Mellár Tamás is támogatja az MSZP kampányát a közös indulásért

Mellár Tamás is támogatja az MSZP kampányát a közös indulásért
Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke Mellár Tamás országgyűlési képviselővel beszélt a közelgő választásokon történő összefogás fontosságáról, valamint az MSZP ezzel kapcsolatosan indított aláírásgyűjtő kampányáról.

Mellár Tamás, statisztikus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora elmondta, hogy teljes mértékben támogatja az MSZP kezdeményezését, mivel itt az ideje az összefogásnak, hiszen csak közösen lehet sikert elérni a választásokon. 

„Nekünk arra kellene törekedni, hogy minél több helyet tudjunk megszerezni. Ezt pedig csak közös listával lehetne megtenni. Nem is értem, hogy miért gondolják azt az ellenzéki pártok, hogy jó stratégia, alternatíva lenne a külön indulás, mert így ajándékba adják ezeket a helyeket a Fidesznek” – fogalmazott Mellár Tamás. 

A pénteken publikált videóban a két politikus az ellenzéki esélyeket latolgatja a június 9-én tartandó önkormányzati- és európai parlamenti választásokra vonatkozóan. Az MSZP társelnöke éppen a héten jelentette be, hogy a párt 100 ezer ellenzéki szavazó aláírását szeretné összegyűjteni annak érdekében, hogy rávegye az ellenzéki pártokat a közös indulásra. 

„Azt lehet látni, hogy az ellenzék összességében is a szavazatoknak egyharmadával rendelkezik. De ha ez még ráadásul el is aprózódik, akkor bizony semmilyen igazi esélye nincsen az ellenzéknek arra, hogy valóban erőt tudjon fölmutatni. És nekünk arra kell törekedni, hogy minél több helyet tudjunk megszerezni, ezt pedig csak közös listával lehetne megtenni” – érvelt Mellár Tamás. 

Mellár Tamás szerint, az önkormányzatok rosszabb helyzetben vannak, mint korábban, ebből következően még fontosabb lenne az, hogy az ellenzék működjön együtt. „Ha az ellenzéki pártok ezt nem teszik meg, és nem látják át ennek a nagyon nagy jelentőségét, fontosságát, akkor ezek valójában nem is ellenzéki pártok, hanem legfeljebb megélhetési politikusok” – mondta Mellár Tamás. 

Kapcsolódó párttagok