2012. június 14. 10:24

Mellébeszélés helyett...

A helyi szocialista megszólalásokra, a Fidesz részéről rendre személyeskedő, politikai frázisokat puffogtató válaszok jönnek.

Ezúttal különösen érzékeny területre tapinthatott az MSZP soproni elnöke, ha 2 alpolgármester is úgy érezte, ki kell oktatnia Kalmár Istvánt.

Most megpróbálok konkrét, tényszerű problémákat felvetni, amiknek megválaszolásától eddig rendre elzárkózott a Fidesz, hátha ezúttal érdemi válaszokat kapunk:

Miért van az, hogy a város tulajdonában álló, a város pénzén felújított, alig fél éve, nagy hírverés mellett átadott Széchenyi Programiroda, most zárva van, ott senki nem fogadja a pályázatok iránt érdeklődőket?

Hogyan lehetséges, hogy a város Polgármestere nem tudott választ adni arra a kérdésünkre, miért jártak-, mit kerestek a Nemzetközi Csaláselleni Hivatal emberei Sopronban?

Tény, hogy Sopron sikeres pályázatainak a döntő többségéről, a nagyobb beruházásokról pedig kivétel nélkül, az MSZP-s kormányok idején döntöttek. Milyen nagyobb városi pályázat kapott zöld utat a Fideszes kormány alatt?

Tény, hogy egyre többeknek szúr szemet, hogy a Fideszhez közeli Közgép kapja az állami, önkormányzati megrendelések jelentős részét, többek között Sopronban is.

Tény, hogy Sopron az elmúlt 6 év Fideszes városvezetése alatt lett az egyik legjobban eladósított város az országban!

Az is tény, hogy néhány hete, újabb pert veszített jogerősen a város egyik cége, a 2006 után, - meggyőződésünk szerint - elsősorban politikai okokból indított perekből.

És tény az is, hogy a Fidesz 2 év alatt elveszítette a választóinak felét, így a szerénység, ma már több, mint indokolt a részükről!

Hogy a város mennyit fejlődött az elmúlt 6 évben, azt majd eldönti az utókor!
De nekünk az a meggyőződésünk, hogy a fejlesztéspolitika és ehhez kapcsolódóan az EU-s fejlesztésekért felelős államtitkár, megbukott Magyarországon!

Biczi László,
az MSZP soproni elnökhelyettese