egészségpolitika
2013. szeptember 25. 14:26

Mellébeszélések és mellékhatások

Az Orbán-kormány egészségpolitikája csak a hazugságról, mellébeszélésről, félrevezetésről és a rosszul kezelt ágazat egyre világosabban észlelhető káros mellékhatásairól szól.

Bármit is mond Szócska Miklós a várólistákról, a betegek és családtagjaik érzékelik a várakozási idő jelentős megnövekedését. A kormány és az egészségügyi vezetés a várólisták esetében kirívóan rosszul teljesít.

Bármit is mond Szócska Miklós: az ágazat pénzügyi helyzete katasztrofális. Senkivel sem tudja már elhitetni, hogy a tolvajkormányt érdekli az egészségügy. Kivesznek 300 milliárdot a rendszerből, hogy saját stadionjaikat építhessék. Ha igaz lenne, amit az államtitkár állít, akkor Magyarországon öröm lenne betegnek lenni, magyar és külföldi betegek, sőt nyugati orvosok taposnák egymást, hogy magyar korházba kerüljenek betegnek és dolgozónak!

Bármit is mond Szócska Miklós a paraszolvencia megszüntetéséről, csak saját alkalmatlanságát bizonyítja. A hálapénzt nem azzal kell megszüntetni, hogy etikai nevelésben részesítik az orvosokat, ami majd lelkiismereti gátat jelent számukra! Amúgy komikus felvetés, hogy felnőtt embereket az államtitkár nevelni akar! Egyszerűen csak tisztességes béreket és munkakörülményeket, szakmai előmenetelt kell biztosítani!

Elég a mellébeszélésből, elég a Fidesz okozta mellékhatásokból!

Az MSZP kész arra, hogy álláspontját elfogulatlan vitaműsor keretében ütköztesse a kormányoldallal!

Havas Szófia
egészségpolitikus