szenteczky.hu | Belföld | blog
2015. március 26. 10:44

Méltatlanság

Borka-Szász Tamás képviselőtársam a napokban kezdeményezte, hogy Pákozdi József jobbikos önkormányzati képviselő mandátumát köztartozás miatt fennálló méltatlanság miatt szüntesse meg a csepeli képviselőtestület. Szeretném leszögezni: az adóhatóságnak tartozni pofátlanság. De a méltatlanság ma Magyarországon máshol kezdődik.

Méltatlan a mandátumára az is, aki például holokauszt emlékhelyet gyaláz meg, vagy a hírek szerint horogkeresztes újévi üzenetet küldözget. Méltatlan az Országgyűléshez, hogy a gyalázatokat elkövető jobbikos képviselő még ma is a Parlamentben ülhet, ahogy méltatlan az is, aki mindezt a Tisztelt Ház elnökeként szó nélkül tűri!

Méltatlan az, aki a köztisztségével járó hatalmát politikai ellenfelei lejáratására, sőt megsemmisítésére használja! Méltatlan az is, aki magasabb képviselői tiszteletdíjért cserébe ad hoc bizottsági elnökként részt vesz ebben, vagy a fideszeseknek –politikai haszonlesésből – a labdát feladva a testületi üléseken „alákérdez”.

Méltatlan, ha valaki ittas an vezetve lebukik, majd az intézkedő rendőrökkel szemben arrogánsan, viselt hivatalára hivatkozva fenyegetőn viselkedik! És méltatlan, ha minderről hetekig hallgat, majd épp aznap esdekel nyilvánosan, amikor az Index újságírója rákérdez az esetre.

Nem vitatom: Borka-Szász Tamás képviselőtársam Pákozdi Józseffel kapcsolatos előterjesztése a törvény betűje szerint jogszerű. Azt sem állítom, hogy egy képviselőnek nem kell még az átlagnál is jobban figyelnie rá, mit írnak elő a törvények! Azt pedig végképp nem szeretném, ha valaki úgy magyarázná ezt a bejegyzést, hogy egy MSZP-s védelmébe vett egy jobbikost. Szó sincs erről.

A méltatlanság azonban sajnos nem egy köztartozásnál kezdődik ott, hanem ahol a Duna-parti holokauszt-emlékmű egyik cipőjébe beleköpő jobbikos politikus ezzel nyilvánosan henceghet, ahelyett, hogy a közéletnek többé a közelébe se engedné a közvélemény.