mszp.hu
2018. július 03. 11:57

Melyik fideszesnek kell a Bánki iskola igazgatójának helye?

Melyik fideszesnek kell a Bánki iskola igazgatójának helye?
Június végén kirúgták állásából a Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatóját és közalkalmazotti jogviszonyát is megszüntették. Kovács Leventét 2017-ben az iskola tanári kara 96 százalékos arányban szavazta meg igazgatónak. Vezetése során az intézmény több más kitüntetés mellett a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara kiváló minősítését is megkapta.

Kovács Leventét nem egyszerűen felmentették; a kormány fennhatósága alá tartozó fenntartó, a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum valóságos hadjáratot és lejárató kampányt indított a munkáját kiválóan végző és a tanári karban népszerű igazgató ellen. Teljesen nyilvánvaló, mi történik: a Bánki Donát középiskola igazgatói posztját valamelyik fideszes kinézte magának, ezért a kormány szemrebbenés nélkül eltávolítja az útjában lévő szakembereket.

A Bánkiban történtek is azt bizonyítják, hogy a kormánynak egyáltalán nem fontos, hogy a fiatalok felkészült szakemberektől korszerű oktatási környezetben versenyképes tudást kapjanak, csak az, hogy a saját embereit ültesse vezető pozíciókba, teljesen függetlenül attól, hogy ott a kormányhoz hűséges, de szakmailag vitatható emberek milyen károkat okoznak a gondjukra bízott intézményeknek.
 
MSZP Budapesti Szervezete