Menedékjog: a törvényjavaslat az elmúlt hónapok ócska propagandájának része

Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes vezérszónoki felszólalásában kijelentette, a Fidesz kezdeményezte törvénymódosítás nem fog megoldani semmit, az csak „az elmúlt hónapok ócska propagandájának” a része. A szocialista politikus úgy látja, a magyar kormány nem is akarja kezelni a menekülthullámot. 

Mint mondta,  Rogán Antal nem mondott igazat, amikor arról beszélt, hogy nincsenek meg a kormány eszközei, ugyanis - fejtette ki - a ma hatályos szabályok is előírják: a papírok nélkül érkezőket a menekültügyi eljárás lefolytatásáig őrizetbe kell venni.

A menekültkérdés - folytatta - valódi intézkedéseket kíván, elsősorban közös európai megoldást, ám ennek Orbán Viktor miniszterelnök kerékkötője.

Ha a kormányoldal érdemi javaslatot kíván tenni, akkor az MSZP arról szívesen tárgyal, de a szocialisták nem kívánnak részt venni egy olyan törvényjavaslat vitájában, amely nem több mint egy propaganda-hadjárat újabb eleme - mondta Harangozó Tamás, akinek felszólalása után a szocialista képviselők kivonultak az ülésteremből.