2012. január 10. 09:39

Menekülő cégek, megszűnő munkahelyek

Eladhatatlan állampapírok, rekordmagas csődkockázati felár, hipergyenge forint, sokkolóan borús piaci hangulat: nem csoda, hogy a befektetők olyan messze kerülik a Fidesz-KDNP bóvlikormány által a szakadékba navigált Magyarországot, hogy az Orbán-rezsim bukása után sem biztos, hogy egyhamar ”visszatalálnak”.

A kormány által az elmúlt másfél évben eljátszott nemzetközi bizalmat nagyon nehéz lesz visszaszerezni, így azok a befektetők, sőt a gyenge forint miatt újabban már külföldi-magyar vegyesvállalatok (!), akik a teljesen téves és a végletekig kiszámíthatatlan gazdaságpolitika miatt hanyatt-homlok menekülnek az országból, nemcsak a vagyonukat, hanem sok ezer munkahelyet is ”magukkal visznek”.

Emiatt pedig nemhogy a kormány által kitűzött cél (egymillió új munkahely), de az előző, szocialista kormány által követett, az emberek áldozatvállalásaira alapozott megfontolt és eredményes válságkezelés is értelmét veszti.

Az Orbán-kurzus félreértve a választók üzenetét úgy döntött, átalakítja az országot, amiből anarchia, ámokfutásba forduló forradalom lett. A kormány által az országra zúdított, és az egyre meredekebb lejtőn egyre gyorsabban és nagyobbra dagadó lavina immár csak egy úton fékezhető le. Ez az út pedig egy hatályon kívül helyezett jegybanktörvénnyel, kifogásolt sarkalatos törvények visszavonásával, egy mielőbbi EU-IMF megállapodással, valamint a kormány gazdaságpolitikáért felelős tagjainak azonnali menesztésével válik járhatóvá. Ha Orbán Viktor azt akarja, hogy Európában még valaki is szóba álljon vele azonnal cselekednie kell, nincs más választása.

Kovács Tibor,
a Gazdasági és informatikai bizottság alelnöke,
Országgyűlési képviselő