Belföld
2012. december 21. 15:35

Menteni, aki menthető

Üdvözöljük azt a demonstrációt, amely a hajléktalanok helyzetére készül felhívni Magyarország figyelmét. Azzal együtt, hogy a mai Magyarországon nem csupán a fedél nélkül élők életkörülményei miatt van okunk aggódni, hanem azokért a zömmel idős, beteg emberekért is, akiket a hideg és pénztelenség gyilkos kombinációja a saját otthonában ítél fagyhalálra.


Az "akinek nincs semmije, az annyit is ér" filozófiáját az elmúlt években a gyakorlati politika szintjére emelő Orbán-kormány ugyanis nem csak az
otthontalanok, az otthonukban nélkülözők életét is lehetetlenné és láthatatlanná igyekszik tenni.

Az Orbán-kormány nem hajlandó tudomást venni a nincstelenségben élők egyre nagyobb táboráról. Az éhségmenet résztvevőiről, akik munkáért és kenyérért lépdeltek az út szélén. A rokkantakról, akik elemi emberi jogaik és jogosultságaik utolsó morzsáiért vonultak a Hősök terére. A hiteltörlesztésbe belebukó, lakásukat vesztő családokról, akiken sem végtörlesztésre, sem átmeneti szállásra nem futja.

Még mindig reméljük, hogy a fagy fogságában rekedtekről, a fedélért vagy egyszerűen csak meleg otthonért kiáltókról a kormánypártok sem akarnak
lemondani. Ezért kérjük, és nem követeljük, hogy ha már kellőképpen kiünnepelték és kimulatták magukat, akár rendkívüli parlamenti ülést összehívva vegyék napirendre és támogassák azt a szocialista javaslatot, amely az otthonukban fagyhalálra ítélt embereket támogató alap létrehozásáról szól.

Hogy mentsük, aki még menthető.

Magyar Szocialista Párt