MTI/mszp.hu
2011. március 07. 16:00

Mentsék fel Zsiga Marcell alpolgármestert

Az MSZP miskolci szervezete felszólította Kriza Ákost, Miskolc fideszes polgármesterét, hogy mentse fel Zsiga Marcellt, és vonja meg az alpolgármester valamennyi hatáskörét, mert a napokban kiderült, hogy törvénytelenül vesz fel százezreket, milliókat - tartalmazza a Káli Sándor MSZP-s országgyűlési képviselő, a párt városi elnöke által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény.

Rövid időn belül Miskolc két, egyéni körzetben megválasztott fideszes országgyűlési képviselőjéről, Sebestyén Lászlóról, majd Zsiga Marcellról derült ki törvényszegés - írta Káli Sándor, aki az előző ciklusban Miskolc polgármestere volt.

Zsiga Marcell mind az Országgyűléstől, mind pedig - alpolgármesterként - Miskolc városától költségtérítést vett fel, de az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény tiltja azt, hogy egyszerre két helyről is költségtérítést kapjon - tette hozzá Káli Sándor.

Megjegyezte: korábban Sebestyén Lászlóról derült ki, hogy egy állami tulajdonú cégnél, az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt.-nél igazgatói tisztet tölt be. A törvény szerint országgyűlési képviselő nem lehet vezető tisztségviselő egyetlen állami cégnél sem - hangsúlyozta. Sebestyén László mind a mai napig igazgató és képviselő is, mindkét helyről olyan jelentős pénzösszeget vesz fel havonta, ami "szerintünk nem illeti meg" - áll a közleményben.

Az MSZP miskolci elnöksége felszólítja Sebestyén Lászlót, hogy szüntesse meg összeférhetetlenségét, az okozott kárt térítse meg; Kriza Ákost, Miskolc polgármesterét pedig arra, hogy vonja meg Zsiga Marcell alpolgármester valamennyi hatáskörét, és kezdeményezze felmentését.