mszp.hu | Belföld
2016. január 12. 11:46

Menzareform: 2016 is az ehetetlen ételek éve lesz?

A tavaly ősszel bevezetett fideszes menzareformról két hét után világosan kiderült, hogy nem működik, sőt úgy rossz, ahogy van. Bár hónapok teltek el, mire a kormány is belátta ezt, Selmeczi Gabriella a Népjóléti bizottság decemberi ülésén ígéretet tett rá, hogy még januárban összehívja az illetékes parlamenti képviselőket és a szakma képviselőit a menzarendelet felülvizsgálatára.
Az óvodákban, iskolákban, kórházakban vagy éppen a nyugdíjas otthonokban ma is az ehetetlen receptek szerint készült fogásokat fogják kiosztani, ezért emlékeztetnénk Selmeczi Gabriellát, hogy az általa vezetett bizottság kibővített ülésének összehívása a mai napig nem történt meg. Lehet, hogy Selmeczi Gabriellának most a saját jövője a legfontosabb, az MSZP azonban elfogadhatatlannak tartja, hogy gyerekek éhesen mennek haza az oktatási intézményekből.

Felszólítjuk a Népjóléti bizottság fideszes elnökét, hogy hívja össze a bizottságot, ne a menzareformot népszerűsítő félmilliárdos kommunikációs kampánytól várja a megoldást, a gyerekek, betegek és idősek nem fogják megszokni az ízetlen ételeket!

Bangóné Borbély Ildikó,
a Népjóléti bizottság tagja

Mandur László búcsúztató

Tisztelt Gyászoló Család! Tisztelt Mindnyájan, akik eljöttetek elkísérni Mandur Lászlót utolsó útjára, és persze megszólítom azokat is, akik innen távol, de lélekben hasonló szomorúsággal és megrendüléssel búcsúznak Lacitól!
2020-10-28 16:53