2011. június 02. 11:19

Merjünk baloldaliak lenni

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a párt püspökladányi részországgyűlésén kijelentette: a szocialistáknak igenis az a dolga, hogy találkozzanak a választókkal, hiába igyekszik Kövér László ezért büntetni a frakciót.


Mesterházy Attila elmondta: egyetért Orbánnal abban, hogy az elmúlt egy év teljesítménye kevés lesz a következő három évre, és bár Orbán a vidék megmentőjeként tetszelgett, folyamatosan hangoztatta és hangoztatja, hogy az emberek pártján áll, ennek ellenére ő és a kormány tagjai lemondtak a társadalom lecsúszó rétegeieről, és növelik a társadalmi kölünbségeket a perverz adórendszerükkel, ami a gazdagokat segíti, miközben a szegényekre még több terhet rak.

Az MSZP elnöke szerint további megszorítások érkeznek. Mint elmondta, a takarékosság nem bűn, azzal csupán akkor van baj, ha hibás kormányzati lépések miatt kerül rá sor, illetve azok viselik annak terhét, akiknek már eleve nehéz.

Mesterházy Attila úgy fogalmazott, hogy a kormány tagjai nemcsak a választási kampányban verték át az embereket, hanem azóta is folyamatosan ezt teszik.


Az MSZP elnöke úgy vélekedett, mindenekelőtt a foglalkoztatottságot kell növelni, és hiába büszkék a kormány tagjai, az évenkénti százezer munkahelytől távol vannak, és a mostani növekedéshez is csak annyi közök van, hogy a szocialisták kormányzása alatt legalább nem akadályozták meg a Mercedes letelepülését.


A folyamatos háborúban és szabadságharcaben egyre több az áldozat: a magyar emberek forrásai elfogynak, a szociális válság már jelen van, az adócsökkentés gyakorlatilag adóátrendezés volt, aminek köszönhetően több segítséget kapnak a gazdagok – tette hozzá.

Újra félnek az emberek - folytatta Mesterházy Attila - ilyenkor az MSZP-nek az a teendője, hogy kiálljon, és beszéljen a problémákról, és megoldási javaslatokat nyújtson.

Az MSZP elnöke zárszavában elmondta: „az a dolgunk, hogy merjünk baloldaliak lenni”.