Mesterházy: a gazdaság állapota nagyon rossz

Nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk a Fidesz nyilatkozatain - mondta Mesterházy Attila az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Az MSZP elnöke szerint a magyar gazdaság állapota nagyon rossz, sokan éheznek, kevés a munkalehetőség. Mesterházy Attila elmondta: a kormány már megbukott, csak a választásokat még nem vesztette el.  Vannak olyan szavazók, akik belső indíttatásból szavaznak a Fideszre és vannak olyanok, akik sokat nyertek a gazdaságpolitikával. A pártelnök arról is beszélt, hogy a Fidesz népszerűségének hullámzása a Jobbik táborát erősíti, illetve gyengíti. Az MSZP folyamatosan halad afelé, hogy egyre több programpontot tisztázzon.

Bajnai Gordon kijelentéséről Mesterházy Attila elmondta: ez volt az első alkalom, hogy ilyen kijelentések hangzottak el Bajnai Gordontól, de nem érzi úgy, hogy sokat kellene „rugóznia” a volt miniszterelnök mondatain. A politikus szerint teljesen természetes, hogy egy új szervezet felépítésekor igyekeznek meghatározni magukat, hangsúlyozni a különbözőséget és a hétvégi kormányzás értékelőn ez történt. „Az a helyes, ha az egységet építjük és nem bontjuk” – tette hozzá Mesterházy Attila, aki azt állította: nem sértődött meg Bajnai Gordon kijelentésein. A pártelnök szerint az eredményjelző nem hazudik, a legerősebb ellenzéki párt jelenleg az MSZP és több olyan szavazó van, aki nem akarja Orbán Viktort hatalomban tartani, mint amelyik igen. Mesterházy Attila elmondta: minden párt és szervezet most szavazókat gyűjt és 2013 végére ki fog derülni, hogy a meghirdetett változás szövetségében ki milyen erőt mutat majd fel.