mszp.hu | Belföld | Honvédelem
2023. január 27. 10:03

Mesterházy Attila: A Fideszhez lojális vezetői elit kialakítása zajlik a Magyar Honvédségben

Mesterházy Attila: A Fideszhez lojális vezetői elit kialakítása zajlik a Magyar Honvédségben
Szalay-Bobrovniczky Kristóf egy új vezetői elit kialakításán dolgozik a Magyar Honvédségben, ahol a vezetők a Fidesznek köszönhetik pozíciójukat - erről beszélt Mesterházy Attila, a NATO parlamenti közgyűlésének volt alelnöke a Spirit FM műsorában.

A honvédelmi miniszter "egy új, a fiatalokra jellemző dinamikus, fizikailag és szakmailag, erkölcsileg is példaértékű vezetői kultúra" kialakítását tervezi a Magyar Honvédségben. Szalay-Bobrovniczky Kristóf emiatt a 45 év feletti, 20-25 év tapasztalattal bíró tiszteket nyugdíjba küldené.

Mesterházy Attila szerint egy Fideszhez hű, a Fideszhez lojálisabb új vezetői réteget akarnak létrehozni a honvédségen belül. 

A Spirit FM műsorában elhangzik, hogy a Telex információi szerint a honvédségnél megmondják, hogy mely lapoknak lehet nyilatkozni és melyiknek nem. 

"A honvédség egy nagyon hierarchizált szervezet, abban van logika, hogy van egy szabályzat, hogy ki milyen feltételek esetén tud nyilatkozni a sajtónak, vagy kitől kell engedélyt kérni, ezzel nincs is semmi baj. Azzal már több baj van, ha különbséget tesznek a sajtóorgánumok között, hiszen a honvédség nem a Fidesznek a honvédsége, hanem Magyarországé" - mondta Mesterházy Attila.

Hangsúlyozta, hogy azzal nincsen baj, ha van egy rendje ennek, azzal van, ha válogatnak, hogy kinek nyilatkoznak, meg kinek nem.

Mesterházy Attila szerint a honvédelmi miniszter egy politikai feladatot lát most el a Magyar Honvédségben, kiépít egy olyan vezetői réteget, akik a Fideszhez lojálisabbak.