2012. július 12. 20:39

Mesterházy Attila a horvát miniszterelnökkel tárgyalt

A térség gazdasági kilátásairól, Horvátország közelgő uniós csatlakozásáról illetve az MSZP és a SDP együttműködéséről folytatott tárgyalást Mesterházy Attila MSZP-elnök Zágrábban Zorán Milanovics horvát miniszterelnökkel.

Az országainkat érő kihívásokra közös válaszokat kell adni és a válságkezeléshez szükség van az Európai Unió határozott szerepvállalására, hiszen a válságot kizárólag nemzetállami szinten nem lehet megoldani – mondta Mesterházy Attila, aki a nehézségek közül külön kiemelte a mindkét országot sújtó munkanélküliséget illetve a gazdasági  recessziót. A legnagyobb magyar ellenzéki párt elnökeként Mesterházy Attila hangsúlyozta, elkötelezett híve az Uniós integráció mélyítésének éppúgy, mint a bővítésnek, amely új távlatokat nyit az Európai Unió megerősítéséhez.  

A felek egyetértettek abban, hogy a két ország hagyományosan jó kapcsolatainak elmélyítését segíti az MSZP és az SDP szorosabb együttműködése. A tárgyaláson a két  fél megegyezett abban, hogy rendszeresen egyeztetik álláspontjukat az Európai Uniót érintő kérdésekről és egymást segítve közösen lépnek fel a progresszív európai baloldal megerősítéséért.   

A holnapi nap folyamán Mesterházy Attila az Európai Szocialisták Pártjának elnökével közösen résztvesz az Ecosy meghívására az európai baloldali ifjúsági szervezet nyári táborában, amelyet a horvát miniszterelnök nyit meg.