MTI/mszp.hu
2012. március 04. 11:36

Mesterházy Attila a rajtvonalra lépett

Összegyűlt a párt szabályai szerint szükséges háromezer aláírás, így újra jelöltetheti magát Mesterházy Attila az MSZP elnöki posztjára. Ezt a szocialista párt elnök-frakcióvezetője maga jelentette be szombati pécsi sajtótájékoztatóján.  

Mesterházy Attila a tájékoztatón hivatalossá tette: összegyűjtötte a párttagság tíz százalékának, azaz háromezer embernek az aláírását, így az MSZP szabályai értelmében újra indulhat az elnöki posztért. A politikus hozzátette: jelenleg is tart a tisztújítás a szocialista párton belül; Baranyában szombaton választottak új vezetőket.

Mint mondta, az elnök a megyei pártszervezet élén újra Puch László lesz, az ügyvezető alelnök pedig a pécsi MSZP-ben meghatározó Tóth Bertalan.     A párt országos elnöke beszélt arról is, hogy az MSZP ebben az évben megírja azt az anyagot, amely a választási programjuk alapja lesz 2014-ben.

A kampányra nagy belső fegyelemmel készülnek, komoly elvárásokat támasztanak a választókerületi képviselőjelöltekkel szemben, személyük már 2012-ben ismert lesz. A jelölteket folyamatosan értékelik, és ha úgy ítélik meg, hogy teljesítményük nem megfelelő, újat választanak helyettük.

Puch László az MSZP pécsi székházában tartott sajtótájékoztatón megjegyezte: Baranyában a városi szervezetek köré szervezik az MSZP-t. Hozzátette, a megyében is van mit tenni, az ide juttatott infrastruktúrából keveset sikerült profitálnia a mostani politikai vezetésnek.