MTI/mszp.hu
2012. szeptember 07. 09:23

Mesterházy Attila amerikai demokrata kampányszakemberekkel tárgyalt

Az amerikai Demokrata Párt kampányszakembereivel folytatott megbeszéléseket Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, aki a párt elnökjelölt-állító konvenciójának vendége az észak-karolinai Charlotte városában.

Ezt telefonon csütörtökön Mesterházy Attila közölte az MTI-vel. A konvenció alkalmából folytatott megbeszélések középpontjában az új infokommunikációs eszközökkel történő adatbázis-építés, kommunikáció és közvélemény-kutatás állt.
    
Az MSZP elnöke a kampánytechnikákról folytatott tárgyalásaival kapcsolatban megemlítette, hogy az adatbázisok építése és használata magas szintet ért el az Egyesült Államokban. Rámutatott, hogy az új kommunikációs technológiák, ezen belül a közösségi média fel tudja erősíteni az alulról jövő kezdeményezéseket. Kitért arra is, hogy ezek segítségével hogyan lehet kiváltani bizonyos esetekben a fizetett médiahirdetéseket és fokozni a részvételt.
    
"Ugyanazok a témák kerültek fókuszba az amerikai két nagy párt konvencióin, amelyek számunkra is érdekesek Magyarországon"   - mondta az MSZP elnöke. Ezek közül a gazdasági növekedést, a munkahelyteremtést, a szegénység elleni küzdelmet, a középosztály lecsúszásának megakadályozását, az adórendszer és az egészségügyi rendszer jövőjét emelte ki.
    
Mesterházy megjegyezte, hogy a demokrata konvención figyelemre méltó csapatszellemben, egymást erősítő beszédek hangzottak el. "A párt összezárt" - mondta. Rámutatott: a tanácskozást úgy szervezték meg, hogy minden nap fokozzák az érdeklődést, és a konvenció csúcspontja Barack Obama elnöknek a jelölést elfogadó beszéde lesz.
    
Az amerikai first lady keddi "kiváló stílusban és tartalomban előadott" beszédét abból a szempontból is érdekesnek nevezte, hogy Magyarországon a vezető politikusok feleségei nem szoktak ilyen szinten részt venni a kampányban. Meghatározónak minősítette Bill Clinton volt amerikai elnök szerdán elhangzott beszédét, amelyben maga ajánlotta elnökjelöltnek Obamát a konvenció küldötteinek.
    
"Ezáltal azt tudták kifelé sugározni, hogy a Demokrata Párton belül nincsen semmilyen törésvonal" - mondta nyilatkozatában Mesterházy Attila.