Mesterházy Attila: Beszéljük meg Magyarország gondjait!

Mesterházy Attila, a kormányváltó erő miniszterelnök-jelöltje kampánykörútja szegedi állomásán elmondta, az innováció, a kutatás, a tudás alapú beruházás, mindaz, ami magasabb hozzáadott értékkel állítható elő, kitörési pont lehet Szegeden, de számos más városban is.

Hozzátette, amiket mostanában a Fidesz ceremóniák kíséretében átad, azok többsége az MSZP-hez, a szocialista kormányokhoz köthető. A szocialisták büszkék minderre, míg más idegen tollakkal ékeskedik – mondta.

A miniszterelnök-jelölt beszélt arról is, hogy 1500 milliárd forintnyi uniós fejlesztés forog kockán, többek között ez is jellemzi a gazdaság állapotát. A kormány megakasztotta a fejlesztési pályázatokat, a sok átszervezésnek, erőlködésnek nyögés lett a vége – jelentette ki.

Az oktatáspolitika átszervezéséről elmondta, az a szegedi egyetemet elkerülte, ami a helyiek érdeme. Úgy véli, az ország az új rendszernek a kárát látja. Kijelentette, nem lehet Magyarország csupán összeszerelő üzem, magasan képzett szakemberekre, minőségi oktatásra van szükség, tudásalapú társadalmat kell teremteni.

A kormányváltók programjában különös hangsúlyt kap az új oktatási rendszer kiépítése, a központosítás, a kézi vezérlés eltörlése, a tanszabadság visszaadása - mondta. Hozzátette, a program kiemelt pontja a tandíj eltörlése mindazon elsőévesek számára, akik a felvételi ponthatárt elérik és elkezdik a felsőoktatási tanulmányaikat.

Mesterházy Attila azt is elmondta, nem rezsiharcra, hanem bérharcra lenne szükség ma hazánkban, amikor minden harmadik munkavállaló minimálbérre van bejelentve.
Véleménye szerint álomvilágban él a kormányfő, a valóság sötét képet fest. Ezért kellene kiállni vitára a kormányváltó szövetség vezetőjével. Az alternatívát a nép határozza meg, nem Orbán, az emberek kíváncsiak a vitára. Követelem tőle, álljon ki és beszéljük meg Magyarország gondjait – tette hozzá.