2011. március 17. 11:57

Mesterházy Attila köszönti a 100 éves Vasast

Üdvözli és köszönti a Vasast 100. születésnapján Mesterházy Attila, aki a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) elnökeként vett részt azon a centenáriumi gálán, amelyen a Parlament és a MOB elnöke is beszédet mondott.

Mesterházy Attila a SOSZ vezetőjeként oklevelet adott át a tíz teljes évtizedet: két világháborút, rendszerváltásokat, sok kormányt és viharos történelmet megélt Vasasnak. A díjat Markovits László elnök vette át.

 A klub tovább élteti az őt létrehozó vasmunkások emlékét. Hirdeti egy lassan háttérbe szorult szakma erejét, munkáit is, miközben a sportból ismert név, a Vasas már önálló életre kelt. Az aggastyán korú egyesület ma fiatalabb, mint valaha. Miközben szakosztályok egész sora szűnt meg az országban, ők újakat alapítottak, és nagyon gazdag sportági kínálattal várják a fiatalokat. Mert a sport róluk és értük szól.

 A SOSZ egyik alapító tagját is köszöntheti a Vasasban. Saját érdekvédelmi szervezetükként hozták létre 1989 őszén az akkori, úgynevezett kiemelt egyesületek. A SOSZ hagyományos szerepén túl arra is vállalkozik, hogy tagjai hátrányos helyzetét javítsa. Ennek kapcsán ünnepi köszöntőjében Mesterházy Attila elmondta, hogy a SOSZ el szeretné érni, hogy a magyar sport eredményességét alapvetően meghatározó nagyok, köztük a Vasas, ismét kiemelt státust kapjon - működési támogatás formájában.

 Mesterházy Attila, a Vasas pártoló tagja