Mesterházy Attila uniós biztossal találkozott

Mesterházy Attila, a kormányváltó pártok miniszterelnök-jelöltje csütörtökön tárgyalásokat folytatott Andrula Vasziliu asszonnyal, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, többnyelvűségért és ifjúságpolitikáért felelős biztosával. 

A megbeszélésen az MSZP elnöke tájékoztatta a magyarországi választási kampányról, országjáró körútjának tapasztalatairól. A biztos, aki Ciprus korábbi elnökének felesége volt, parlamenti képviselő, Magyarországot és a magyar politikai viszonyokat jól ismerő politikus, érdeklődéssel fogadta a miniszterelnök-jelölt tájékoztatását.

A tárgyaláson külön kitértek az MSZP felsőoktatási programjára, illetve arra a programpontra, amely magyar egyetemisták és főiskolások idegen nyelv tanulását kívánja elősegíteni az Európai Unió támogatásával, az Erasmus+ program felhasználásával. A biztos kiemelten fontosnak tartotta az idegen nyelvek tanulását és jó, megvalósítható célnak nevezte a külföldi tanulmányok folytatásáról szóló MSZP-s programot.

A megbeszélésen jelen volt Hiller István országgyűlési képviselő, volt oktatási és kulturális miniszter, az MSZP Humánpolitikai kabinetjének vezetője.

MSZP