Mesterházy Attila végigjárja a vidéki választókerületeket

Somogy megyében, Marcaliban kezdte meg szerdán vidékjáró körútját Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, hogy felkészítse a párt vidéki aktivistáit, akik a leendő kampánycsapatot alkotják majd.

A pártelnök az MTI-nek azt mondta, körútja első állomásán több mint kétszáz somogyi és zalai aktivistával beszélték át a feladatokat és a párt főbb üzeneteit a választóknak. A fő témák egyike a szocialisták felsőoktatást érintő ötpontos - egyebek között az első évfolyamos hallgatók tandíjmentességéről, illetve a hallgatói nyilatkozatok eltörléséről szóló - programja, amelyet törvényjavaslat formájában a jövő héten kívánnak a parlament elé terjeszteni.

További fontos témakörként szóba került az alapvető élelmiszerek áfájának  27 százalékról 5 százalékra csökkentése, amelyet a párt kormányra jutása estén meg kíván valósítani.  Szó esett a dohánytermékek árusításának új rendszeréről is, amellyel Mesterházy Attila szerint több tízezer családot fosztott meg a kormány a megélhetéstől, "Fidesz közeli embereknek adva az árusítás lehetőségét", "a földügyekhez hasonló forgatókönyv szerint".A pártelnök útjának következő állomása csütörtökön Ajkán lesz, ahol Veszprém- és Vas megyei aktivistákkal találkozik.