MTI/mszp.hu
2012. január 20. 21:12

Mesterházy az MSZP frakcióülésére hívja Fellegi Tamást

Mesterházy Attila az MSZP frakcióülésére hívja Fellegi Tamást, hogy a szocialisták tájékoztatást kérjenek a tárca nélküli minisztertől az EU- és az IMF-tárgyalások állásáról; az MSZP elnöke, frakcióvezetője erről pénteken Esztergomban beszélt.

"Az unió számos területen kritikát fogalmazott meg Magyarországgal szemben. Arra lennénk kíváncsiak, hogy a kormány hogyan kívánja orvosolni a kifogásokat, ezért meghívjuk Fellegi Tamást február eleji frakcióülésünkre" - mondta Mesterházy Attila a párt által szervezett lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón.

A politikus Esztergom helyzetéről szólva megemlítette, hogy a város problémáját csak úgy lehet megoldani, ha feloszlatják a testületet. Az érdekérvényesítésben példaértékűnek nevezte, ahogy Esztergomban a Fidesz-ellenes erők elérték, hogy tizenegy kérdésben helyi népszavazást írjanak ki.

Lukács Zoltán, a párt Komárom-Esztergom megyei elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a napokban több ezer köztisztviselőt bocsátottak el a kormányhivatalokból, ezért felszólította többek között a megyei kormánymegbízottat, Czunyiné dr. Bertalan Juditot, hogy a munkahelyek megőrzése érdekében mondjon le kormánymegbízotti fizetéséről. A politikus a járások Komárom-Esztergom megyei tervére utalva felháborítónak nevezte, hogy Dorogot a kistérség összes településével együtt az esztergomi járásba kényszerítenék.