MTI/mszp.hu
2011. február 13. 10:14

Mesterházy: az MSZP nem lesz dísz Orbán "alkotmányozó bocskaiján"

Mesterházy Attila nem lát változást a Fidesz szándékaiban, ezért úgy ítéli meg, hogy a szocialistáknak sem kell változtatniuk álláspontjukon és visszatérniük az alkotmányozás parlamenti folyamatába. Az MSZP elnöke a honlapján vasárnap megjelent írásában úgy fogalmaz: az MSZP nem lesz dísz "Orbán Viktor alkotmányozó bocskaiján".

A pártelnök Új MSZP - Új politika címmel indított sorozatot a weboldalán. Mesterházy Attila hetente megjelenő írásaiban aktuális eseményekhez és hírekhez fűz kommentárt, a párttagság mellett szólni kíván mindazokhoz, akik úgy gondolják: az irány, amit az Orbán-kormány vett, rossz, tévútra visz - olvasható az oldal szerkesztőinek közleményében.

Első írásában Mesterházy Attila az alkotmányozás mellett kitér arra, hogy mivel a kormány "még számolja a megszorításokat", az ellenzéknek alig néhány napja lesz arra, hogy elmondja véleményét a következő éveket meghatározó gazdaságpolitikai tervekről. Szóvá teszi a munkanélküliség növekedését, és azt is, hogy a januári államháztartási adatok rosszabbak a vártnál.

Az MSZP vasárnap frakcióülésen vitatja meg a párt alkotmánykoncepcióját, és várhatóan dönt arról, hogy azt benyújtják-e az Országgyűlésnek. Mesterházy Attila a bejegyzésében azt írta: az MSZP a tervezetet a legszélesebb közvélemény elé tárja megvitatásra.