MTI/mszp.hu
2012. szeptember 28. 07:18

Mesterházy: az új kormány valamilyen formában szocialista lesz

Mesterházy Attila szerint az új magyar kormány egészen biztosan valamilyen formában szocialista kabinet lesz. Az MSZP elnök-frakcióvezetője csütörtökön az m1 Az Este című műsorában azt is hangsúlyozta, hogy a választásokig törvényjavaslatok formájában is benyújtják programjuk elemeit azért, hogy a szavazók tudják, mit várhatnak tőlük kormányon.

A politikus elmondta, korábbi ígéretének megfelelően struktúrájában és személyi vezetésében is megújította az MSZP-t, az ősszel pedig a párt "politikai tartalmát" kívánják felfrissíteni. Gyurcsány Ferenc távozása utáni legnagyobb eredményként említette, hogy megszűntek a "belső kibeszélések". "Tehát nem a saját ügyeinkkel traktáljuk a közvéleményt, hanem a hétköznapi ember gondjaival foglalkozunk" - fogalmazott. Hozzátette, hogy egymás közötti vitáik azért nem szűntek meg, de azokat képesek belső fórumaikon tartani. Arra a kérdésre, hogy a Fidesz pártstruktúrája példaként szolgált-e számára, úgy válaszolt, "egy gátlástalan populista" nem lehet minta az MSZP-nek.      

Mesterházy Attila kijelentette, Gyurcsány Ferenc öröksége nem jelent terhet a szocialistáknak, hiszen a volt kormányfő már egy másik, liberálisabb pártban politizál, míg az MSZP balközép politikát folytat. "De akár ez ki is egészítheti egymást" - jegyezte meg.     

Mint mondta, biztosra veszi, hogy a jelenlegi kormány a "történelem szemétdombjára fog kerülni, oda, ahova való Orbán Viktor". Mesterházy Attila szerint ezért az MSZP-nek a következő két évben azt kell bizonyítania, hogy van reális, megvalósítható, finanszírozható alternatívájuk, amely nagyobb biztonságot, több demokráciát és jobb életminőséget hoz az embereknek.