MTI
2011. június 10. 17:24

Mesterházy: karakteres baloldali néppárt legyen az MSZP

Mesterházy Attila nyitott, demokratikus, nemzeti elkötelezettségű, karakteres baloldali néppártban gondolkodik, ilyennek látná szívesen az MSZP-t. A szocialista párt elnöke erről pénteki sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva beszélt. Mint mondta: az MSZP-nek balközép pártnak kell lennie, amely programalapú szövetséget köthet más demokratikus erőkkel az Orbán-kormány leváltására, de nemcsak arra, hanem arra is, hogy utána "rendbe tegye mindazt, amit a Fidesz-kormány szétrombolt". Mesterházy Attila elmondta: jövő szombaton egésznapos kongresszust tart az MSZP, ahol minden küldöttnek biztosítják a hozzászólás lehetőségét.

A tanácskozás fő témája az lesz, hogy "merre tovább, MSZP", kiket és milyen értékek alapján akar képviselni, és ehhez milyen struktúrára van szüksége a szocialista pártnak - fejtette ki.
 
A pártelnök szerint ezt a vitát le kell zárni a kongresszuson. A kongresszus határozatba foglalja az MSZP számára kívánatosnak tartott politikai irányt, arról szavazni fog és a szavazás eredménye mindenkire kötelező - jelentette ki.