MTI/mszp.hu
2012. szeptember 12. 12:32

Mesterházy: kiderült, nincs "IMF-halállista"

Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint kiderült, hogy nem létezik olyan levél, amelynek alapján Orbán Viktor miniszterelnök összeállította a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Unió feltételeinek "halállistáját".

Mesterházy Attila szerdán az M1 Ma reggel című műsorában felidézte: korábban már Fellegi Tamás akkori IMF-főtárgyalót, majd utódját, a jelenlegi tárca nélküli minisztert, Varga Mihályt is meghívta az MSZP frakcióülésére, hogy mondják el, mi a kabinet tárgyalási pozíciója.

Mindketten azt válaszolták, hogy mivel még nem kezdődtek meg a tárgyalások, nincs miről tájékoztatni az MSZP képviselőcsoportját - tette hozzá. A szocialista politikus szerint a kormányfő hétfői parlamenti beszéde "sem szólt másról, mint a hazudozásról. Kiderült, hogy nincs olyan levél, amely alapján a miniszterelnök ilyen halállistát állított össze, hogy mit követelnek tőle".

Mesterházy Attila kijelentette: ha valóban létezne ez a lista, akkor annak teljesítését az MSZP sem támogatná.

"Megpróbálnak bennünket beletolni abba a pozícióba (...), hogy mi minden áron támogatjuk. Nem, kérem, ilyen áron nem támogatja a szocialista párt. Csak az a helyzet, hogy nincsenek ilyen követelmények, és a miniszterelnök hazudott ebben a kérdésben" - mondta Mesterházy Attila.

Kijelentette: azt várják a kormányfőtől, hogy nyilvánosan és egyértelműen közölje, mit fog tenni a következő hónapokban.